“Buat apa pulak dekat situ? Jangan nak kacau kucing Syinta” Safiey Illias muatnaik rakaman ‘penampakan’ entiti ketika live itu pun setelah ditegur netizen

Sebuah video tular menunjukkan Safiey illias seorang usahawan kosmetik dirasuk menarik perhatian netizan. Suara Safiey berubah menjadi garau memarahi sesuatu yang tidak dapat dipastikan.

Melalui dialog dalam video itu, jelas kedengaran bahasa yang digunakan seperti bahasa dari pantai timur.

“Hantarlah segala sihir yang awak nak hantar, sikit pun saya tak gentar! Tah kisah la awal artis ke apa. Allah berkuasa makhluk tak ada kuasa” berikut luahan Safiey dalam salah satu statusnya di aplikasi Instagram.
Menerusi akaun instagram, pengasas kosmetik yang penuh kontroversi, Safiey Illias berkongsi video sedang dirasuk. Menerusi video berkenaan, Safiey sedang dirawat oleh seorang ustaz.

Safiey berbaring dengan berselimut menutup seluruh badannya. Ustaz berada di hujung kaki Safiey sambil berdialog dengan Safiey ,menyuruh yang merasuk Safiey keluar daripada badannya.

Apa yang menariknya, Safiey bercakap loghat kelantan dan ada kedengaran bunyi-bunyi cakap Siam atau Thailand juga. Video ini mendapat perhatian ramai dan menerima banyak komen.

Walaupun ramai yang bersimpati dengan ujian buat Safiey ini, tetapi masih ada yang mempertikaikan video ini yang dikatakan hanya lakonan semata-mata untuk mendapat perhatian.

Antara komen-komen positif dan yang mendoakan Safiey :

” Semoga cepat sembuh… skit sihir ni hnya org y kena tahu rasa skit dia tu mcm mana.. bnda mcm ni bkn bnda main2.. “

” Rasuk ni bkn bhasa kelantan pon ada siam pon ada mcm2 la…ada yg xleh bckp..asa dia xlps nk ckp sbb lidah dia dipotong.. sapa yg pernh alami tu dia tau.. sy doakn safiey cpt smbuh… don’t giveup.. “

” Bertabah la… Suatu hari nati kifarah dtg pada org yg buat tu.. “

” Zaman moden pon masih nak main sihir2.. heran aku.. get well soon.. “

Namun begitu masih ramai juga yang mengecam tindakan Safiey memuatnaik video ini di akaun instagramnya. Antara komen-komen netizen :

” Banyak la kau punya rasuk safie oi…macam2 hal la kau…adoi…hahahaha.. “

” First time saya tgok org kena rasuk suara masih kepit…hahahahaha.. “

” Hang buat apa pun orang x percaya dah.. “

” Mana ada berubat pakai selimut.. org brubat pkai sejadah.. plik je cre prubatan nie.. mcm x msuk akal.. lg 1 org yg kne buatan org lain jie, suara die tak ada suara kepit macam nie.. suara die lebih kpd garau.. yg menakutkn.. nie xmenakutkn.. tpi nie mcm hiburan tau tak..? “

” Haha drama terbaik lah safiy ,asal nampak lucu sangat.. “

” Sumpah yg ni paling win.. alahai jin pondan… “

” Pandai berlakon, tapi sayang tak menang award waktu anugerah bintag popular haritu. Huhuh bnyk kan pratice ya sapi! Kurang kan buat tiktok. Hafalkan skrip untuk next drama… “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*