“Dalam gambar ni dia seorang yang cantik, jauh bezanya dengan rupa dia sekarang.” – Doktor Ini Dedah 8 Prosedur ‘Kecantikan’ Rosmah

Sebut je nama Datin Seri Rosmah Mansor, confirm satu Malaysia kenal dengan isteri bekas Perdana Menteri ke-6 kita ni. Kini dah berusia 67 tahun, kita dapat lihat sedikit perbezaan pada wajah Rosmah jika nak dibandingkan dengan wajahnya dahulu..

Bagi menjawab persoalan ramai, Dr. Siew Tuck Wah, seorang doktor kosmetik terkenal dari Singapura ada menulis satu artikel di laman webnya menjelaskan apa yang telah menyebabkan muka Rosmah semakin hari semakin pelik.

“Muka Rosmah ni memang nightmare. Terlalu hodoh dan menakutkan, dia contoh terbaik untuk menunjukkan hasil pembedahan yang tak sepatutnya terjadi.

Anak dia, Azrene Ahmad pun ada cakap yang doktor estetik memang selalu datang kat rumah dorang,” kata Dr. Siew dalam satu entri Facebook.”

Dalam artikel tu Dr. Siew memuji kecantikan Rosmah dalam gambar yang diambil pada tahun 1998

“Dalam gambar ni dia seorang yang cantik, jauh bezanya dengan rupa dia sekarang.”

Rosmah tidak pernah mengaku melakukan sebarang prosedur kecantikan tetapi Dr. Siew sebagai seorang profesional yang arif dalam bidang ini mendedahkan 8 prosedur kecantikan yang mungkin telah dilakukan oleh isteri bekas Perdana Menteri ke-6 ini.

  1. Filler pada pipi
  2. Filler pada dagu
  3. Filler pada nasolabial folds
  4. Botox pada dahi
  5. Botox pada kedutan mata
  6. Implan pembedahan pada hidung
  7. Pembedahan brow lift
  8. Hairspray diguna berlebihan
  9. Kalau korang tak sure nasolabial folds tu apa, ada orang panggil smile lines. Bila kita senyum garis tepi mulut kita akan muncul.

Kalau di lihatkan begitu banyak sekali pembedahan yg di lakukan oleh Rosmah kan. Tapi apa pon kita sebagai umat islam kena tahu, pembedahan kosmetik adalah diharamkan kecuali atas sebab-sebab munasabah kerana ianya mengubah ciptaan Tuhan.

sumber LobakMerah, via Cegitu Cegini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*