Datuk Seri Anwar Ibrahim Mendapat Pengampunan Penuh Agong

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad memberitahu Yang di-Pertuan Agong bersedia memberikan pengampunan diraja pada bekas ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang sedang dipenjarakan.

Beliau berkata, perkara itu dimaklumkan padanya dalam pertemuan dengan Agong semasa istiadat mengangkat sumpah malam tadi.

Azmin lawat Anwar di hospital

“Pertemuan dengan Yang di-Pertuan Agong Kami akan buat permohonan segera. Anwar bukan sahaja mendapat pengampunan tetapi pengampunan penuh dan akan dibebaskan segera,” katanya dalam sidang media, sebentar tadi.

Sumber : Sinar Harian

“Duit Cukai Aku La Yang Bayar Duit Brim Yang Kau Makan Tu” Rozita Che Wan Membalas Kritikan Netizen Selepas Menyatakan Sokongan Terhadap Tun M

Tidak dapat dinafikan, kemenangan kerajaan baru yang diterajui oleh Tun Mahathir di dalam pilihanraya ternyata memberi impak malah rakyat juga suka berkongsikan gambar pemimpin tersebut termasuklah barisan selebriti tanah air. Bagaimanapun, ada juga yang sakit mata melihatkan perkara ini.

Jawapan yang diberikan Che Ta ternyata memberi tamparan realiti buat haters tersebut dan ia turut membuatkan peminat dan pengikut Che Ta di laman Instagram bersetuju dengan apa yang diucapkan oleh pelakon wanita tersebut.

Apa pun, inilah perkara biasa yang dilalui apabila berbicara tentang politik di laman sosial. Cemuhan dan kritikan tidak akan berhenti namun terpulang kepada individu untuk ambil peduli atau membiarkan saja perkara negatif berlalu pergi. (rtky/s)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*