“Emm..Tak ada PHD pun boleh berjaya, Yang umur 24 tu kat mana? Tengah planning nota masuk dewan exam ke?” Lagak Seorang Pengasas Produk Kecantikan Yang Mengundang Kecaman Netizen

Pada beberapa hari yang lepas, seorang wanita telah dikecam teruk oleh warga Twitter setelah Instagram Stories beliau menjadi viral di Twitter.

Instagram Stories yang dikatakan seseolah memperlekehkan golongan muda yang berumur bawah 24 tahun itu telah dimuatnaik oleh seorang wanita yang merupakan pengasas sebuah produk kecantikan.

Tadi duk kemas2 tudung 2 almari,ya allah rupa-rupanya banyak lagi tudung yang tak pakai.Ada dekat 100 helai tudung yang belum dipakai😫 Tak nak la jual,rasa nak bagi free-free je kat uollss sebab tudung dah tak muat almari. . . Nak tak ? Kalau nak,uollss kena la pandai ambil hati mommy.Mesti kena LIKE n KOMEN semua post-post mommy dalam ig ni.Mommy akan pilih pemenang seorang demi seorang mulai malam ni. . . pemenang mommy akan umum dalam ig story😘 . . utk penjagaan kulit muka spya kekal flawless glowing gebu,wajib setiap hari mommy akan pakai Sheenany skincare dari @ssecret_official💋

Sheila Nan yang merupakan pengasas Gluta Candy telah memuat naik sebuah Instagram Stories di mana beliau memerli individu yang masih sibuk mengejar segulung ijazah. Tweet beliau itu kemudiannya telah mendapat perhatian netizen yang merasakan perbuatan Sheila itu seseolah biadab dan tidak menghormati orang lain.

“Tak de PHD pun boleh jd successful business woman.. yang umur 24 tu kat mana? Tgh planning bawak nota lg masuk dewan exam?“
.
So do people yg berjaya in business at young age, u don’t have that right nak hina kami yg tengah struggle study ni💁🏻‍♀️ pic.twitter.com/lsZV7R4ADq

— Sikin (@menaces_) May 11, 2018

Kalau social media influencer, sebarkanlah kebaikan

Warga Twitter yang berasa tersinggung dengan tweet biadap Sheila itu kemudiannya telah mengecam dan meminta supaya beliau menggunakan kelebihan yang dimiliki oleh beliau untuk menyebarkan kebaikan, bukannya menghina orang lain.

Rezeki org lain2.. Ingat tu! ☝🏼 Jangan ingat diri tu instafemes, tweetfemes , then you can easily downgrading others. Ituler. Org2 penting dlm sejarah kebanyakannya ahli akademik dr zaman awal ketamadunan hingga zaman Khalifah hingga zaman sekarang.

— Sikin (@menaces_) May 11, 2018

No progress is possible without studies and research. Influencer tapi tak influence benda bagus 🤷🏻‍♀️ yes., doing business is something yg bagus, nak ajak org business macam kau pun jgn lah smpai nak kata belajar tinggi2 tu tak kemana💁🏻‍♀️ such a closed minded people .

— Sikin (@menaces_) May 11, 2018

Makan dan goreng sijil tu bagi laki kau makan

Namun, Sheila yang mengetahui dirinya mula menjadi topik bualan hangat di Twitter segera membidas semula tweet @menaces_ di Instagram Storiesnya.

Kalau betul anda seorg yg berjaya., anda tak terkesan dgn simple tweet dari org seperti saya😉 if u are really a successful entrepreneur, u surely don’t even bother with a simple statement from me

— Sikin (@menaces_) May 12, 2018

Amukan netizen

Berikutan respons balas Sheila yang bongkak itu, lebih ramai lagi warga Twitter yang triggered dan membalas kembali dengan memuatnaik tweet-tweet yang mengecam Sheila.

Ugh paling benci pemikiran orang macam ni.

— empathy (@amirahsyam) May 11, 2018

aku ada satu je nak cakap dekat sheilanan and her attempt to downgrade people pursuing education….

fuck off.

— Dina (@thedina__) May 12, 2018

Eh triggered nya aku jahanemmm sapa ni sheila nan ni tagunaaa nya

— Amira Abdullah (@mieyra_abdullah) May 12, 2018

Wahai sheilanan, Bodoh tu simpan sikit please. Kau Tak educated takpe , budi bahasa agama tu biar ada. Muah ciked https://t.co/vThBPtVotF

— Muhammad (@syafiqazizikram) May 12, 2018

Lahir-lahir memang kaya raya, memang macam ni

Sheila Nan ni orang kampung aku. Dia ni memang bimbo. Dari kecik lagi memang dah lahir kaya raya. Bisnes pun parents payung kawin pun parents payung. Adik beradik dia pun sama je. Kaya kan, semua benda show off. Bila orang tegur, cepat koyak. Btw dia tu diploma uitm pon xhabis.

— marianie (@winkky_winkka) May 12, 2018

Baru nak membawang, dah kena block?

Mungkin tidak tahan dikecam dan terus menjadi serangan netizen, Sheila kemudiannya telah mem-block sebahagian besar netizen yang menyerangnya di Instagram.

Wei aku kena block 😭😭😭😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 pic.twitter.com/TSyNr5kOMO

— EXZLAN (@exzlannn) May 12, 2018

Batak followers?

Dia instafamous ke? Patut muka familiar tp dia mcm batak sikitkan. Memula dia follow kita lepas kita followback dia unfollow kita balik haha

— aida (@asndhmzmel) May 12, 2018

Eh bukanlah korang…

Walau bagaimanapun, masih ada yang back up Sheila mengatakan bahawa dia memuat naik Instagram Stories tersebut sengaja tuju kepada seseorang.

Lol baca la betul betul len kali . Yg ‘ umur 24 kat mana ‘ tu dia tuju kepada yg hina orang tak belajar tinggi . Bukannya dia dah berjaya pastu dia hina orang yg still belajar 😂😂

— Sho (@hafiz_kun77) May 12, 2018

Aku kesian dekat sheilanan ni kena hentam teruk gak lah sbb story tu aku rasa dia buat tu mmg khas nk tuju dekat someone kalau korang baca betul2 apa yg dia tulis tapi tulah kuasa twitter hm

— Ain Shahira (@Ainshahira00) May 12, 2018

Sumber : Sikin via ohmedia via news viral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*