Kereta ‘total lost’ tapi keadaan Nina Iskandar ketika ini…

PELAKON Nina Iskandar, 27, menjadi mangsa langgar lari apabila kereta dipandunya dil@nggar dua kereta di ibu negara, semalam.

Perkara itu dikongsi rakan pelakon, Amyza Aznan yang turut berlakon bersama Nina dalam set drama Setelah Cinta Itu Pergi yang masih dalam proses penggambaran. Amyza mendedahkan, akibat pelangg@ran itu, Nina mengalami ced3ra di bibir dan dipercayai retak tulang belakang.

“Kereta ‘total lost’! Dua kereta langgar, sebuah berhenti dan sebuah lagi melarikan diri,” dedah Amyza dalam laman sosialnya, lewat malam tadi.

Dalam satu pesanan ringkas daripada Nina kepada rakan pelakon lain dan turut dikongsi Amyza di laman sosial sama, mendedahkan kecederaan tulang belakang dialami menyebabkan dia kini sukar bergerak.

“Terima kasih atas doa. Saya okey, Insya Allah. Hanya ‘koyak bibir’ dan retak tulang belakang. Jahitan (akibat ced3ra) sudah boleh dibuka dalam masa seminggu.

“Ibu saya berada di sini untuk menjaga saya dan Insya Allah akan bawa saya pulang ke Brunei untuk rawatan selanjutnya,” tulis pelakon itu ringkas.

Bagaimanapun, usaha Harian Metro untuk menghubunginya bagi mendapatkan maklumat mengenai situasi terkini tidak berjaya kerana pelakon itu dipercayai sedang berehat untuk menjalani rawatan. Sumber harian metro
Nur Akmalina binti Iskandar atau lebih dikenali sebagai Nina Iskandar (lahir 4 Ogos 1991) ialah seorang pelakon wanita Brunei Darussalam. Beliau mula mencipta nama sebagai pelakon di Malaysia menerusi filem Muka Surat Cinta arahan Pierre Andre dan sejak dari itu, beliau muncul dalam beberapa drama dan telefilem tempatan.

Nina Iskandar memulakan kerjaya lakonannya sejak 2011, sebelum berhijrah ke Malaysia, Nina terlebih dahulu mencipta nama sebagai pelakon di negara kelahirannya menerusi drama Erna Suraya yang menggabungkan kerjasama antara Radio Televisyen Malaysia (RTM) dan Radio Televisyen Brunei (RTB).

Beliau kemudiannya membuat penampilan filem sulungnya menerusi filem Ada Apa Dengan Rina arahan Harlif Haji Mohamad dan Farid Azlan Ghani yang menggunakan loghat Melayu Brunei. Filem ini dibintangi oleh Dayangku Moniri Pengiran Mohiddin sebagai Rina terbitan Regalblue Productions.

Pada 2014, beliau muncul dalam filem Muka Surat Cinta arahan Pierre Andre, ia menjadi filem pertamanya dalam kerjaya lakonannya di Malaysia.

Nina juga paling dikenali menerusi watak Fatihah dalam drama rantaian Andainya Takdir dan kesinambungannya yang disiarkan di TV3.

Kehidupan peribadi
Nina merupakan anak kedua dari empat beradik, kini menetap di Kuala Lumpur, Malaysia. Beliau sebelum ini pernah memakai tudung, namun membuat keputusan untuk menanggalkannya.

Beliau merupakan pelajar dalam bidang Pengurusan Perniagaan di kolej International Graduate Study (IGS) di Bandar Seri Begawan,[9] namun mengambil keputusan untuk berhenti belajar kerana ingin menumpukan sepenuh perhatian kepada kerjaya baharunya

sumber via cegitu cengini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*