KHABIB: mengaji dulu baru dapat duit! Suara anak2 Rusia ini sangat merdu

KHABIB NURMAGOMEDOV Mengajar Sepupunya Mengaji Al Quran.

Khabib Nurmagomedov,lelaki yang kalahkan Connor McGregor dalam UFC ada banyak cerita menarik.Dia seorang Muslim.Hidup dalam keadaan haru biru. Bertinju dengan beruang sejak kecil.

Ada banyak cerita menarik sebenarnya.Tapi, antara yang berjaya menarik perhatian saya adalah perlawanan pertama beliau.

Ketika itu, anak pertamanya baru saja lahir.Kalau tak silap, pukul 2 pagi.Khabib pula terlepas peluang untuk melihat anaknya yang baru lahir.Sebab dia perlu fokus untuk perlawanan sulungnya.

Selepas tamat perlawanan, seorang wartawan ajukan soalan kepada dia,

“Khabib, apa perasaan awak apabila terlepas saat istimewa ketika anak pertama awak dilahirkan?.

Adakah awak rasa menyesal?”

Jawapan Khabib ringkas dan padu.Katanya;

“Saya ada Allah. Saya minta Allah jaga isteri dan anak saya.Saya yakin dengan pertolongan Allah.”

Dari segi lenggok bahasa, cara percakapan dan ketegasan dia menjawab soalan ketika itu, memang lain macam.Khabib tak ada muka bersalah,sedih dan juga gembira.

Sumber : Pena Islam Via ciungwanara

kredit Video: My. CHANNEL

Lihat Bagaimana Khabib Berlatih Bersama Beruang Ketika Berusia 9 Tahun

Perlawanan Ultimate Fighting Championship (UFC) epik antara Conor McGregor dan Khabib Nurmagomedov berkesudahan dengan Khabib mengalahkan Conor.

Dengan keputusan 27 perlawanan tanpa kalah, boleh dikatakan Khabib adalah fighter UFC paling hebat pada ketika ini. Siapa sahaja yang berada di depannya, beliau akan tumpaskan.

Bapa kepada Khabib sudah melatih Khabib sejak dari kecil lagi untuk menjadi seorang fighter yang tidak takut dengan apa yang ada di depan matanya. Termasuklah pada beruang! Video ini dirakam 21 tahun yang lalu ketika sesi latihan Khabib dengan seekor beruang. Beliau baharu berusia 9 tahun pada ketika ini.

Bapa kepada Khabib, Abdulmanap menerangkan itu cara unik beliau untuk melihat keupayaan sebenar anaknya serta setiap pemuda di bawah jagaannya. “Di tempat kami, tiada apa yang menarik untuk beliau ketika muda. Jadi, ini adalah cara yang terbaik untuk membina keyakinan selain sebagai salah satu latihan,” kata Abdulmanap.

Abdulmanap bukan sahaja sudah melatih Khabib, tetapi beberapa lagi fighter UFC seperti Islam Makhachev dan Abubakar Nurmagomedov. Khabib sudah bertarung dengan beruang, jadi beliau perlu berdepan dengan seorang yang lebih hebat daripada seekor beruang. Terus terbang tinggi, The Eagle!

Sumber: TheVocket 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*