Pelakon Uqasha Senrose Ditahan Selepas Didapati Memiliki Dadah

Admin terkejut apabila menerima satu kiriman mesej dari rakan terdekat kami apabila memberitahu kakak kepada Nelydia Senrose, Uqasha Senrose telah ditahan oleh pihak polis!

Lebih mengejutkan, Uqasha dikatakan dalam keadaan kh4y4l di tempat penumpang tengah hari tadi.

Melalui mesej yang kami terima, seorang pemandu telah dilanggar oleh sebuah kenderaan jenis Range Rover putih yang dipandu oleh seorang wanita yang dalam keadaan khayal.

Apabila tiba di Balai Polis Taman Tun Dr. Ismail, pihak berkuasa telah membuat spot chek dan mendapati wanita berkenaan memiliki 6 keping aliminium foil warna merah yang disyaki d4d4h jenis Er1m1n.

FAKTA KES

PADA 06.05.218 JAM LEBIH KURANG 1145HRS SEMASA SAYA BERSAMA KONST****** BERTUGAS RONDA MCPV SEKTOR 4 TELAH TERIMA ARAHAN DARIPADA PUSAT KAWALAN BALAI TAMAN TUN DR ISMAIL BERLAKU KEMALANGAN DI HADAPAN RUMAH NO ** JALAN BURHANUDDIN HELMI TAMAN TUN DR ISMAIL KUALA LUMPUR.SAMPAI DI LOKASI SEKTOR 4 TELAH BERTEMU DENGAN (1) LELAKI CINA DAN MEMBERITAHU BAHAWA ADA SEBUAH M/KAR JENIS RANGE ROVER WARNA PUTIH NO PENDAFTARAN ** **** * YANG DIPANDU OLEH (1) PEREMPUAN MELAYU TELAH MELANGGAR KERETA BELIAU JENIS HONDA BRV NO PENDAFTARAN: V** ***3. SEMASA DI TEMPAT KEJADIAN SAYA DAPATI (1) PEREMPUAN MELAYU TERSEBUT DISYAKI DALAM KEADAAN KH4Y4L.

KONST/****** TELAH MEMANDU KERETA DAN PEREMPUAN MELAYU TERSEBUT DUDUK DI BAHAGIAN PENUMPANG HADAPAN SEBELAH KIRI BALIK KE BALAI POLIS TAMAN TUN DR.ISMAIL.SEMASA DI BALAI POLIS TAMAN TUN DR ISMAIL DAN SAYA ARAHKAN L/KPL ****** ******* MEMBUAT PEMERIKSAAN KE ATAS TUBUH DAN BEG TANGAN PEREMPUAN MELAYU TERSEBUT TELAH MENJUMPAI (6) KEPING ALUMANIUM FOIL BERWARNA MERAH DISYAKI D4D4H JENIS ER1M1N 5 (53 BIJI) (AB: 14.74) DIDALAM BEG TANGAN MILIK BELIAU BERWARNA-WARNI JENAMA CHANEL.

Butir-butir Tangkapan :

 1. No : 1
 2. Nama : NIK ZARIS UQASHA BINTI NIK SEN
 3. No. K/P Baru : ************
 4. Umur : 25
 5. Jantina : Perempuan
 6. Warganegara : Malaysia
 7. Keturunan : Melayu
 8. Alamat : *********** SUBANG JAYA SELANGOR
 9. Sektor Pekerjaan : Bekerja
 10. Keputusan Ujian Saringan Awal Polis : Tiada Saringan
 11. No Botol Saringan : Tiada Botol Saringan

Aduh apa dah jadi ni? Admin rasa macam tak percaya je. Apapun kita tunggu kenyataan rasmi daripada ahli keluarga Uqasha sendiri dan pihak bertanggungjawab.
Sumber Media Hiburan

Uqasha Senrose Ditahan Disyaki Miliki D4d4h

KUALA LUMPUR – Artis popular, Uqasha Senrose ditahan selepas polis menemuinya dalam keadaan khayal dan memiliki enam paket yang disyaki d4d4h jenis Eramin 5 ketika pemeriksaan tubuh serta beg tangan dibuat ke atasnya di balai Taman Tun Dr Ismail, pagi tadi.

Menurut sumber, pihak polis sebelum itu menerima panggilan berlaku satu kemalangan di hadapan sebuah rumah di Jalan Burhanuddin Helmi, Taman Tun Dr. Ismail.

Ketika tiba di lokasi kejadian, polis menemui seorang lelaki Cina yang memaklumkan kenderaan jenis Range Rover berwarna putih yang dipandu seorang wanita Melayu telah melanggar kereta Honda miliknya.

“Pemeriksaan awal anggota di tempat kejadian mendapati artis berkenaan dipercayai berada dalam keadaan khayal.

“Polis kemudian telah membawa artis terbabit ke balai bagi pemeriksaan lanjut,”katanya kepada Mynewshub di sini malam ini.

Tambahnya, kesemua dadah berkenaan yang berjumlah 53 biji dibalut dengan kertas aluminium foil berwarna merah.

Sementara itu, Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Seri Mazlan Lazim ketika dihubungi media mengesahkan penahanan seorang pelakon wanita.

Menurut Mazlan, ujian air kencing yang dijalankan terhadap artis wanita itu mendapati ia negatif dadah dan artis tersebut kemudian dilepaskan selepas keterangannya diambil.

Tambah beliau, kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 12(2) Akta D4d4h Berbahaya 1952.

Sumber Mynewshub

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*