PANAS! “Fazura lepas anak 5 orang” Ini respon Fazura selepas Faezah Elai mengeluarkan kenyataan memalukan wakilnya

Hari ini kecoh di laman Instagram apabila Nur Fazura memuat naik video kemenangan yang diperolehinya semalam untuk Anugerah Telenovela 2018.

I once read an essay by Marie Southard Ospina, a Colombian-American journalist living in the UK and since then I’ve been following her works periodically. I found her essays to be refreshing, inspiring and witty. She once wrote that “The things that make us different need to also be perceived as the things that make us most beautiful”. So to my fellow ladies out there, it does not matter whether you are skinny, fat, short, tall, white, black, a Malay, a Chinese, a Buddhist, a Christian, has curly hair, has six fingers in one hand, has a long neck or whatever, just remember that you are beautiful in more than one way as God had originally intended you to be. You’re a gift to the world and those who love you. No matter how you look and your physical appearances, you’re special in your own way. You’re not a limited edition creation from God, you’re a bespoke, unique addition to the universe from Him. Don’t be cowed by small-minded people and their inane chatter or self-serving jokes. Be strong, be confident, be happy, be classy and forgive them for their own insecurities in life. We should celebrate our diversity, be kind and support each other. Remember to:. . Bangun percaya diri, Walau tiada pelangi, Aku tetap di sini, Bangun terus berlari, Walau ribut dan angin, Aku tetap bangun. . Once again, my BIG thanks and HUGS to my friends, fans, families and all you powerful ladies out there for your continuous love and support. I love you more. Believe in yourself! Girl Power!!! #GirlPower #URBeautiful #WomenEmpowerment #SayNoToBodyShaming

A post shared by Nur Fazura (@missfazura) on

I once read an essay by Marie Southard Ospina, a Colombian-American journalist living in the UK and since then I’ve been following her works periodically. I found her essays to be refreshing, inspiring and witty. She once wrote that “The things that make us different need to also be perceived as the things that make us most beautiful”.

So to my fellow ladies out there, it does not matter whether you are skinny, fat, short, tall, white, black, a Malay, a Chinese, a Buddhist, a Christian, has curly hair, has six fingers in one hand, has a long neck or whatever, just remember that you are beautiful in more than one way as God had originally intended you to be. You’re a gift to the world and those who love you.

No matter how you look and your physical appearances, you’re special in your own way. You’re not a limited edition creation from God, you’re a bespoke, unique addition to the universe from Him. Don’t be cowed by small-minded people and their inane chatter or self-serving jokes. Be strong, be confident, be happy, be classy and forgive them for their own insecurities in life. We should celebrate our diversity, be kind and support each other. Remember to:.
.

Bangun percaya diri,
Walau tiada pelangi,
Aku tetap di sini,

Bangun terus berlari,
Walau ribut dan angin,
Aku tetap bangun.
.

Once again, my BIG thanks and HUGS to my friends, fans, families and all you powerful ladies out there for your continuous love and support. I love you more. Believe in yourself! Girl Power!!! #GirlPower #URBeautiful#WomenEmpowerment#SayNoToBodyShaming

Rata-rata netizen juga turut mengecam kata-kata yang dikeluarkan oleh seorang pengacara yang seolah-olah menyindir seorang wakil Fazura yang naik ke atas pentas untuk menerima piala kemenangan bagi pihak Fazura. Kata-katanya yang dianggap sebagai ‘body shaming’ diselar ramai pengikut di laman Instagram Fazura.

Ini pula kenyataan balas dari Faezah Elai.

khas utk org yg tujuannya utk menghentam org lain and suka judge org.. Now which part yg i ckp “ Lepas anak 5 org”.. yg konon ada part body shamming?? Kat mana?? Wehh come on ah, my husband pon gemok,why on earth should i said something yg akan buat my own husband pon boleh terasa?? I said,anak 5 org cause org lain yg naik stage and she is wearing hijab.. tkde kena mengena pon ttg body dia.. i said anak 5 cause aku ada anak 5..so sapa kat sini pikir konon aku bodyshamming kan org? Infact tk terpikir langsung.. I’m not a person who talk about other people’s punya fizikal la.. If u yg tersalah faham why ajak org lain to salah faham jugak? And buat org lain dpt dosa free.. To the girl yg on stage semlm,if u think i was referring to ur body,u are absolutely wrong.. i don’t judge people,jauh sekali nak bodyshamming kan org.. BUT IF MY JOKES BUAT AWK TERASA,THEN I APOLOGISE..AS I DONT MEAN THAT.. PLS TAG THIS MSG TO THE GIRL YG NAIK STAGE LAST NIGHT.. Tq to all the kecaman.. and owh i dont need free publicity sbb it was not me yg post this and trying to buat best.. Klu kita seorg yg positive kita tak kan terfikir benda yg negative .. And pls this is my ig and i tk suka komen2 yg negetive klu rasa nk tulis yg negative or nk mengutuk,boleh buat di ig sendiri,atau ig yg mmg nk kecam saya.. Tq . P/S : And owh that girl yg naik semlm,rasa nya tk gemok pon.. And cuba nk nyatakan yg naik stage semlm tu bukan pemenang tp org lain dlm maksud yg tersirat.. #dontjudge #saynotojudgement

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

khas utk org yg tujuannya utk menghentam org lain and suka judge org.. Now which part yg i ckp “ Lepas anak 5 org”.. yg konon ada part body shamming?? Kat mana?? Wehh come on ah, my husband pon gemok,why on earth should i said something yg akan buat my own husband pon boleh terasa?? I said,anak 5 org cause org lain yg naik stage and she is wearing hijab.. tkde kena mengena pon ttg body dia.. i said anak 5 cause aku ada anak 5..so sapa kat sini pikir konon aku bodyshamming kan org? Infact tk terpikir langsung..

I’m not a person who talk about other people’s punya fizikal la.. If u yg tersalah faham why ajak org lain to salah faham jugak? And buat org lain dpt dosa free.. To the girl yg on stage semlm,if u think i was referring to ur body,u are absolutely wrong.. i don’t judge people,jauh sekali nak bodyshamming kan org.. BUT IF MY JOKES BUAT AWK TERASA,THEN I APOLOGISE..AS I DONT MEAN THAT..
PLS TAG THIS MSG TO THE GIRL YG NAIK STAGE LAST NIGHT..

Tq to all the kecaman.. and owh i dont need free publicity sbb it was not me yg post this and trying to buat best..
Klu kita seorg yg positive kita tak kan terfikir benda yg negative ..
And pls this is my ig and i tk suka komen2 yg negetive klu rasa nk tulis yg negative or nk mengutuk,boleh buat di ig sendiri,atau ig yg mmg nk kecam saya..
Tq .

P/S : And owh that girl yg naik semlm,rasa nya tk gemok pon.. And cuba nk nyatakan yg naik stage semlm tu bukan pemenang tp org lain dlm maksud yg tersirat.. #dontjudge #saynotojudgement

Walaubagaimanapun kami tahniah kami ucapkan kepada pasangan pelakon Nur Fazura dan juga suaminya Fattah Amin yang membuat kejutan apabila membolot kesemua trofi menerusi kategori popular Anugerah Telenovela 2018 yang diadakan di Plenary Hall Convention Centre (KLCC) pada malam Sabtu.

Dua drama lakonan pasangan suami-isteri itu, Hero Seorang Cinderella dan Wanita Terindah masing-masing membawa pulang trofi menerusi kategori Novel Popular dan Telefilem Popular.

Mereka juga menyapu bersih anugerah Pelakon Lelaki Telenovela Popular, Pelakon Wanita Telenovela Popular, Pelakon Lelaki Telefilem Popular dan Pelakon Wanita Telefilem Popular.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*