“Tolong selamatkan anak angkat dia ni!” Anak angkat pengasuh Adam Rayqal juga mungkin terima nasib yang sama

Seluruh negara gempar dengan berita penemuan mayat mangsa berumur 5 bulan, Adam Rayqal Mohd Sufi yang dijumpai tidak bernyawa dalam peti sejuk beku di rumah pengasuhnya sendiri yang terletak Jalan Nahkoda Kiri Tiga, Kampung Nakhoda, Batu Caves, Gombak.

Menurut Harian Metro, Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Ali Ahmad berkata, mayat Adam Rayqal ditemui kira-kira pukul 11 malam tadi (3 Julai 2018) dan disorokkan dalam bahagian sejuk beku peti ais 2 pintu setelah Bahagian Siasatan Jenayah (BSJ) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak membuat pemeriksaan di rumah berkenaan.

Rakan Dedahkan Rahsia Pengasuh Adam Raykal…Memang Sangat Kejam!

Kononnya Anak Asuhan Diculik

Pada awalnya, pengasuhnya berkata anaknya tersebut telah diculik kerana menyangka individu tidak dikenali yang datang menjemput Adam Rayqal tersebut adalah bapanya. Hasil siasatan polis mendapati terdapat keraguan dalam keterangan pengasuh tersebut, dan akhirnya mayat Adam Rayqal telah ditemui di dalam peti sejuk beku rumah pengasuh tersebut dalam keadaan lengkap dengan pakaian namun berbalut kain napkin dan disumbat dalam beg berwarna hijau.

Bapanya, Mohd Sufi Naeif Mohd Fauzi, 28, berkata kehilangan anaknya, Adam Rayqal dimaklumkan oleh isterinya Farah Madiha Othman, 28, pada pukul 7 malam tadi.

“Isteri saya menghantar Adam Raikal ke rumah pengasuh pada pukul 12 tengah hari tadi kerana dia ingin pergi bekerja.”

“Pada sebelah petang, pengasuh memaklumkan kepada isteri yang anak saya diambil oleh seorang lelaki yang menyangka itu adalah saya… walhal saya belum mengambil anak dari rumah pengasuh,” katanya ketika dihubungi.

Mohd Sufi Naeif berkata, dia belum pernah menjemput anaknya yang baru seminggu dihantar ke rumah pengasuh berkenaan.

Bapa bayi itu, Mohd Sufi Naeif Mohd Fauzi, 28, turut memuat naik gambar Adam di laman sosial miliknya meminta orang awam membantu mengesan anaknya itu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*